Spreek NU uw steun uit, en zorg dat de Valreep blijft!

klik op dit plaatje om te zien hoe mooi de Valreep kan worden

Maandag 19 maart om 18.30 presenteren we onze plannen voor het Dierenasiel. Daarna gaan we om 19.30 naar Stadsdeel Oost. Lees hier ons raadsadres. Kom naar de presentatie (Facebookevent) en steun De Valreep bij het stadsdeel!

Beste buurtbewoners,

Als het aan de projectontwikkelaar OCP ligt, verandert het Polderweggebied de komende jaren in een tijdelijk festivalterrein. Naast het CBK komen  voorzieningen en horecafuncties, terwijl het voormalige dierenasiel moet gaan fungeren als verkoopkantoor. Daarna wil OCP het pand uitslopen en er een exclusief restaurant van maken.

Wij denken dat het beter kan. We hebben het afgelopen jaar met een grote groep vrijwilligers en buurtbewoners het dierenasiel opgeknapt tot een bloeiend sociaal centrum. We willen nu het Dierenasiel huren of kopen. We hoeven niks gratis. We bieden meer dan wat OCP ervoor wil betalen. En we hebben een plan dat beter, mooier en leuker voor de buurt is.

Wat denkt u bijvoorbeeld van de cultuurzaal waar bandjes, theater, poëzie of exposities kunnen plaatsvinden? En een buitengedeelte met kippen, geitjes en  speeltoestellen voor de allerkleinsten. Moestuintjes voor de mensen die graag met hun groene vingers werken en met een educatief aspect voor kinderen die in de stad nauwelijks voedsel zien groeien.

Ook hoeft op De Valreep niet enkel een doe-plek te worden maar ook vooral een oase van rust waar u even uit de het gejaagde leven kunt stappen en te midden van het groen van een biertje of kopje koffie kunt genieten. Een open plek, een offline social platform, waar men gewoon naar binnen kan lopen zonder grote  bedragen te betalen. Dit zijn plannen waar de buurt wat aan heeft en we hebben (anders dan OCP) geen subsidie nodig. We hopen daarom dat de buurt een duidelijk signaal afgeeft: géén pretpark om niet bestaande huizen te verkopen, wèl een plek voor en door de buurt.

Wilt u meer weten? Kom dan naar de informatieavond. Maandag 19 maart om 18.30 op de Valreep. Of kom direct in actie en schrijf een brief aan Thijs Reuten (Pfh wonen, grote projecten en stadsvernieuwing). De Valreep mag niet ingeruild worden voor een verkoopkantoor!  t.reuten@oost.amsterdam.nl en stuur ons een CCtje (devalreep@gmail.com)

Advertisements