Buurtmoestuin op De Valreep

De Valreep werkt samen met een enthousiaste groep buurtbewoners die een moestuin gaat aanleggen rondom het oude dierenasiel. De tuingroep wil zo de desolate zandvlakte omtoveren in een aangename groene oase en buurtbewoners de ruimte bieden om hun eigen groenten te kweken. De initiatiefnemers hopen ook dat deze ecologische tuin meer buren met elkaar in contact zal brengen.

De tuingroep heeft de hele winter gewerkt aan een plan voor de valreeptuin, geïnspireerd op permacultuurprincipes, maar ook rekening houdend met de uitdagingen van de plek. Omwille van de situatie van de ondergrond werken we met verhoogde bedden, gemaakt van grote zakken met aangevoerde tuinaarde. Binnenkort is het zover, op 31 maart wordt de tuin officieel geopend!

Sluit je aan bij de tuingemeenschap!

De tuingroep zoekt nog extra vrijwilligers voor het algemene onderhoud en mensen die een individuele tuin willen verzorgen. Deze individuele tuintjes bestaan uit bakken van 1 à2 m², opgevuld met gezonde tuinaarde. Het adopteren van een individueel tuintje is gratis, maar we waarderen een kleine donatie. We verwachten van onze tuinders dat ze regelmatig deelnemen aan werkdagen en hun tuin onderhouden.

Interesse?

Neem dan contact op met de tuingroep via valreeptuin@gmail.com. Vertel waarin je geïnteresseerd bent en laat je naam, adres, telefoonnummer en eventuele andere nuttige informatie achter. We zullen je dan op de lijst zetten en contact opnemen zodra er tuintjes beschikbaar zijn.

Hopelijk tot snel in de tuin!

De tuingroep

Advertisements

One response to “Buurtmoestuin op De Valreep

  1. Pingback: Buurtmoestuin op De Valreep | Postzegelpark Indische Buurt