Vrijdag voor kids: 25 november

Het voormalige dierenasiel op de Polderweg is op vrijdagmiddag het domein van kinderen!  Vrijdag 25 november is er weer een volgende editie van vrijdag voor kids.

Tijdens de Grand Outdoor Opening van de Valreep viel het op dat er talenten schuilgaan achter de kinderen uit de buurt. Ze betraden het podium om moppen te tappen, te beatboxen en meer moppen te tappen. De fantasie en creativiteit van kinderen is iets om te koesteren. Om dit tot uiting te laten komen is het open podium voor kinderen tot stand gekomen. Deze is tot op heden geopend en iedereen die in de toekomst iets wil laten zien kan vrijdagmiddag langskomen! Dat langskomen geldt ook voor het publiek.
Naast het open podium zijn er op de vrijdagmiddag workshops in ontwikkeling om dingen tijdens de kindermiddag te knutselen. Robots, dieren, gekke mannetjes, alles kan. Bij voorkeur van materiaal dat is afgedankt en zo weer een nieuwe bestemming krijgt. Kapotte computers om robots van te maken. Oude kranten voor papier maché dieren. Wat afval lijkt, is materiaal voor creativiteit!
Zo hebben verschillende kinderen de laatste 2 vrijdagen van oktober geleerd om zelf circusattributen te maken van oude binnenbanden; zogenaamde flowersticks. Ook daar werd mee opgetreden! Maar er werd ook geoefend op ‘nieuwe’ 1-wielers.
Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun ogen uitkijken als ze bij de Valreep binnenkomen. De meesten gaan gelijk het terrein verkennen en komt hun nieuwsgierigheid naar buiten. De kippen, het vlot en verschillende materialen om mee te spelen is toch ook wat anders dan de spelcomputers en de ergonomisch verantwoorde speeltuinen.
Iedereen is welkom om bij deze vrije plek langs te komen! Ook ouders, familie en vrienden.
Advertisements

Comments are closed.