Pizza op de Valreep!

Twee dagen zwoegen in de regen. Drijfnat en door weer en wind met bakstenen, tegels, cement en klei en voor wat? PIZZA!

In het kader van de Workshop Wednesday wilden we graag leren hoe je een pizza oven kan bouwen. Een mooie klassieke steenoven. Als snel werd duidelijk dat dit niet in een avondje gedaan kon worden. Vandaar dat de afgelopen twee dagen veel mensen in de weer waren om dit mogelijk te maken. Eerst is er een gigantische tafel van tegels gebouwd en de volgende dag is de oven gemetseld. Steen voor steen is vol liefde de koepel geconstrueerd om er daarna klei tegen aan te smijten.

Na al dat gesmeer en geklieder is er een vuur in gestookt om de boel te laten opdrogen. En een paar uurtjes later was het grote moment daar. De eerste pizza in de oven! Hierna heeft iedereen kunnen genieten van de zelgemaakte pizza’s. Soms wel met wat zand er nog tussen, maar het zal niet lang duren voordat we het pizza bakken tot een ware kunst verheven hebben. Waarschijnlijk zullen er nog vele van deze pizzabak avonden komen!

Mocht je de workshop gemist hebben of geld over hebben om zo’n hippe pizza-oven in je achtertuin te zetten kijk dan vooral op de site van Renato: mypizzaoven.nl. Hij is de held waardoor we nu zo’n mooie oven hebben.

Meer foto’s volgen snel op flickr.com/valreep

Advertisements

Comments are closed.