Storm


Op de Valreep hebben we te maken met verschillende stormen, de letterlijke en de figuurlijke.

De letterlijke omdat het hard waait, misschien is het afgescheurde afdak u opgevallen, de gezandstraalde muren, of wellicht een man of vrouw met erg wild haar.

De figuurlijke omdat we nog altijd hard werken aan het voortbestaan van de plek. Soms krijgen we de wind van voren, en soms hebben we hem in de rug. De meeste partijen in de deelraad van oost hebben hun steun uitgesproken, lees hierover meer in het Parool en op Méér-Online. Toch is de strijd daarmee niet geleverd, want het stadsdeelbestuur heeft de klok horen luiden maar ziet nog geen mogelijkheden om ons initiatief te legaliseren. We helpen met zoeken, want we weten waar de klepel hangt.

Ondertussen zijn er ook nieuwe activiteiten gaande op de Valreep!

Op woensdag is er Yoga van 15.00 tot 16.30 en op donderdag van 16.00 tot 17.30 uur.

Altijd al een andere taal willen leren? (Engels, Nederlands, Arabisch, Turks, Frans of Spaans) vrijdag start er een pilot, om 15.00 uur.

De voorste vier kamers zijn af en door de brandweer goedgekeurd (woohoo!!) dus er is binnenruimte die we kunnen gebruiken!

Na een roerige eerste week (de openingsmanifestatie, The Yes Men en een goeie band) gaan we nu focussen op de dagprogrammering, mede om het risico op geluidsoverlast weg te nemen. Er worden in rap tempo nieuwe ideeën uitgewerkt.

Advertisements

Comments are closed.