De manifestatie

Na stress van de rechtszaak was er om 12.00 de vreugde – we kunnen door!

Vele honderden bezoekers, van jong tot oud, vanuit de buurt en van ver waren aanwezig. Mensen genoten zichtbaar van de verschillende activiteiten. Kinderen waren lekker op de (gewitte) schutting aan het schilderen, we hadden dichters, toespraken, bandjes, wel tien verschillende taarten en foto- en videoexposities. Verder hadden we ook een kleurrijke optocht met straatartiesten en mobiele speakerpakken.

Binnen in het pand lieten we zien wat we gedaan hadden en waarom. Het ging over de verre geschiedenis van de buurt en het pand en de mensen die hun vrijwillige energie in het pand stopten en waarom ze dat deden. Bij de entree konden mensen aangeven op kaartjes of in het gastenboek wat voor activiteiten zij wilden ontplooien in en rondom het pand.

De dag vorderde en het werd alleen drukker en drukker, maar gelukkig is het terrein groot en was er nog steeds voldoende ruimte voor de grote opkomst. We hadden welkomstcomité aan beide ingangen om alles in goede banen te leiden en toevallige voorbijgangers uit te nodigen. We hebben waanzinnig veel positieve reacties gehad en veel verbazing over hoe snel we dit hebben neergezet. Alles verliep soepel en in combinatie met het mooie weer hadden we het niet veel beter kunnen wensen – een droomscenario waarbij de enorme steun uit de buurt en de stad ons sterkten in het idee dat we op de goede weg zijn.

In de avond was het nog steeds gigantisch druk, maar nog steeds een heerlijke sfeer. De verlichting en kaarsjes overal maakten het een romantisch geheel. Op gegeven moment is het kampvuur aangegaan en het was moeilijk voor te stellen dat de manifestatie bijna ten einde was. Na een spectaculaire vuurshow op het einde hebben we met pijn in ons hart iedereen gevraagd om weg te gaan om vooral weer eens terug te komen. Het was een prachtmanifestatie – de kroon op ons werk van de afgelopen weken en een kickstart van het nieuwe leven van het Dierenasyl.

Update: op maandag 5 september om 20.00 wordt het Dierenasyl besproken in de commissie wonen van stadsdeel Oost, dus kom luisteren als je benieuwd bent hoe politici en bestuurders omgaan met De Valreep.

Advertisements