De magie van elektriciteit en creatieve uitspattingen

Eindelijk! Gisternacht hebben we voor het eerst de kamers gezien zoals in de meeste huizen normaal is: met verlichting. Dat zoiets banaals zo speciaal kan worden. Dagenlang hebben mensen gewerkt aan de aanleg van het elektriciteitsnet en nu is het zover. Via een lichtknopje kunnen lampen aan en uit gezet worden en voor een stopcontact is geen verlengsnoer nodig. Verder hangen de beeldschone nooduitgangsbordjes. Alles voor de inspectie.

Op het moment zijn we keihard bezig met de laatste voorbereidingen voor de opening. Zo zijn er tribunes en een podium gebouwd, en bloemperkjes gemaakt. We houden rekening met slecht weer zaterdag maar stiekem rekenen op goed weer.

Ondertussen was er een dramaatje rond een zombie. Toen iemand vroeg om een klus had iemand anders gezegd “doe maar wat creatiefs”. De muren en het plafond waar sommigen zo hard aan hadden gewerkt waren ineens donkerrood en versierd met luguber kijkende zombies. Groen, rood, macaber; provocerend was het zeker. Ach, het was een leuk voorbeeld die de verschillende ideeen van verschillende mensen laat zien. Sommige zijn erg bezig met de lange termijn visie van het pand, anderen komen gewoon een dagje klussen en hebben zo hun eigen ideeen om een bijdrage te leveren. De zombies zijn inmiddels weer weggewit, slechts de foto’s getuigen van het verhaal in de muren.

(ook nu weer, kijk voor de laatste foto’s op Flickr)

Advertisements

Comments are closed.