Plafonds en vergezichten

Ook nu: zie de foto’s op flickr.com/valreep

Soms verbaas je je hoe snel de vorderingen gaan! Een dagje had ik overgeslagen om even tot rust te komen en een beetje uit te zieken. Dan kom je terug en ineens zijn ideeën verwezenlijkt en beginnen we zelfs al over de officiële opening te praten. En dat na iets meer dan een week!

Kortom, het gaat voorspoedig. Tot diep in de nacht is aan de plafonds gewerkt. Dubbele lagen en alles netjes geplamuurd, de betonplatencrew heeft het werk grondig gedaan. Verder is de boel wat opgevrolijkt met een muurschildering, een naambordje en mooie plantjes overal. Het zijn nu eenmaal de details die het doen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat deze plek er zo kort is, het voelt als thuis en zal dat hopelijk nog lang wezen. Behalve gezelligheid is er nu ook een stevige keuken gebouwd en een afwasfaciliteit. De onnodig vervuilende wegwerpbekertjes zijn verleden tijd en de grote afwas hoeft niet meer buitenshuis gedaan te worden.

De politieke situatie is redelijk rustig, mede door het reces. Hoofdzakelijk goed nieuws sijpelt langzaam binnen en de hoop om onze droom te verwezenlijken lijkt dichterbij te komen. Dat betekent nog wel keihard aanpoten de komende tijd. Op praktisch vlak, politiek vlak en natuurlijk in de buurt. Daarnaast moeten we eens zien of onze eigen donaties wel voldoende zullen zijn voor de lange termijn of misschien tot een ingenieus plan komen. Tijd en energie zal op de lange termijn niet voldoende zijn, al werkt het voorlopig uitstekend.

Advertisements

Comments are closed.