Dag 5 – een dag zonder inspecties

Zie wederom de foto’s, deze keer van dag vijf op: flickr.com/valreep

Vandaag was er een dag zonder inspecties. Dat is even wennen maar wel prettig.

Vandaag en gister is weer gestaag verder gewerkt met het verwijderen van overbodige zaken in het pand. De receptiekamer is zo goed als gestript, en zal dus binnen korte tijd opgeknapt kunnen worden. Hoe dat precies gaat gebeuren, hangt deels af van het inspectierapport waarin we nog inzage zullen krijgen.

Ondertussen heeft het stadsdeel ons een brief gestuurd waarin wordt aangegeven dat ze graag een constructieve communicatie willen gedurende ons verblijf. Aan ons zal het niet liggen.

Vandaag zijn een buitenbar, kippenhok en bloemperkjes gemaakt. Daarnaast zijn we nog steeds herbruikbaar en onbruikbaar materiaal aan het sorteren om het onbruikbare naar de vaalt te brengen. Onder het genot van een heerlijk zonnetje, voelt de drukte van Amsterdam ver van ons vandaan, eerlijk waar, het is een oase in de (speculanten)woestenij van Amsterdam.

De politie heeft een buitengewone interesse in ons. Een vrijwilliger die flyers uitdeelde werd staande gehouden en om identificatie gevraagd (niet gegeven), er kwamen politieagenten poolshoogte nemen om te zien of we niet stiekem een camping aan het maken waren (nee – mensen die werken en bezetten slapen soms ook op het terrein maar het is geen camping of woning) en later konden we ook nog een politieagent verzekeren dat we een kampvuur zouden laten uitgaan.

We hadden vandaag even geen koffietafel maar gaan dat binnenkort weer doen. Gelukkig zijn veel buurtbewoners blij dat er eindelijk wat met het pand gaat gebeuren en sommigen bieden ook nog hulp en ideeën aan. We zijn dan ook van plan om zo snel mogelijk een buurtklusdag te organiseren zodat we gezamenlijk met het pand aan de slag kunnen. Waarschijnlijk zal deze dag zaterdag of zondag plaatsvinden, maar hou de site in de gaten voor de datum!

p.s. het onderscheid tussen krakers en buurtbewoners is enigszins gekunsteld omdat veel van de vrijwilligers op het terrein buurtbewoners zijn.

Advertisements

Comments are closed.