Dag 4 – Onverwachts bezoek

Foto’s van dag 4

De gemeente verraste ons weer vandaag, onder meer met nieuwe inspecties.

Hoewel tijdens de eerste inspectie al aan aantal duidelijke aanwijzingen werden gegeven met betrekking tot de brandveiligheid, vond de gemeente het nodig nog een tweede inspectie langs te sturen. Het stadsdeel zelf zei aan het oordeel van de eigen BWT te twijfelen aangezien de dienst onderdeel uitmaakt van het stadsdeel.

Over onder andere dit punt waren wij vanmiddag in gesprek met de projectmanager Oostpoort, de omgevingsmanager Oostpoort en een veiligheidsambtenaar. Terwijl we aan het praten waren over hoe we met elkaar zouden communiceren, bleek tijdens het gesprek dat de brandweer en Dienst Milieu en Bouw binnen een half uur voor het hek zou staan voor een inspectie.

Ondanks de onaangename gang van zaken besloten we de inspecteurs toegang te geven. Raadsleden van Groen Links en de SP, bouwdeskundige Hein de Haan, een cameraman en een journalist namen de inspectie waar.

Hein de Haan zag geen onoverkomelijke obstakels, en maakte de vergelijking met het ex-Volkskrant gebouw waar een club op de 7e verdieping geen enkel probleem is. Wel waren er kleine op- en aanmerkingen, zoals het openen van een tweede deur als nooduitgang. Wij wilden graag aanknopingspunten voor onze kluswerkzaamheden maar we werden eerst niet op de hoogte gesteld van de uitkomsten van de tweede inspectie.

Na enig aandringen zijn we samen met de inspecteurs naar het stadsdeel kantoor gegaan. Daar gingen we weer de vergaderzaal in met bovengenoemde ambtenaren, dit keer onder begeleiding van SP raadslid Gerard van de Molen. Ze deelden mee dat we uiteindelijk toch inzage krijgen in de bevindingen van de eerdere inspectie van BWT en het rapport van de brandweer – mooi! Het rapport van de brandweer kon niet worden afgemaakt zonder kennis over de bestemming van het pand, dus daarover zullen we nog berichten.

Hoewel we nog niet te vroeg willen juichen, voelt het als een kleine overwinning dat we nu drie inspecties hebben doorstaan. De gemeente houdt de spanning er in ieder geval goed in, en zorgt dat we ons zeker niet hoeven te vervelen!

Als er weer eens een inspectie komt, voelt het soms zo

Maar daarna voelt het weer zo

Advertisements