Veiligheid!

Veiligheid is belangrijk! Daarom hebben we direct maandagochtend na de bezetting van het Dierenasiel aan Thijs Reuten aangeboden een inventarisatie te maken van mogelijke knelpunten op het gebied van veiligheid. Voor zover mogelijk zouden we dan iets aan de veiligheid kunnen doen. We boden aan de voortgang te bespreken met het stadsdeel.  

Reuten zei dat hij het voorbarig vond om nu al een afspraak te maken. Hij vroeg eerst Bouw- en Woningtoezicht een inspectie te doen. Volgens Reuten blijkt uit die inspectie dat we onveilig bezig zijn. Maar is dat wel zo? Gelukkig heeft een documentairemaker de resultaten van de inspectie gefilmd. De beelden laten ondubbelzinnig zien dat het opknappen van het pand door de inspectie goed wordt bevonden. Wonen kan niet, maar dat doen we dan ook niet. De mensen die in ploegendiensten op het terrein bewaken, slapen niet in het gebouw.

Het gebouw zelf wordt op dit moment veilig gemaakt zodat het wel gebruikt kan worden. Stapje voor stapje zullen we de ruimtes brandveilig maken.
Verder stelt Reuten in het persbericht dat het Dierenasiel op een bouwterrein ligt. Het gebouw is echter inmiddels afgeschermd van de rest van het terrein en er zijn twee toegangswegen die gebruikt kunnen worden. Daarbij worden voor dit gedeelte van Oostpoort geen plannen gemaakt voor 2013. Er wordt dus niet gebouwd. Er is, kortom, geen enkel probleem.

Met een beetje bestuurlijke wil kan het verwaarloosde Dierenasiel binnen een paar maanden worden omgetoverd tot een bruisende plek voor de buurt en de stad. We blijven ons daarvoor inzetten.

Advertisements

Comments are closed.