Dag 3 – Het betere kluswerk en de koffietafel

Na het schoonmaken is het tijd voor het betere klus- en sloopwerk. En er is een heus welkomstcomité bij de ingang!

Het pand ruikt weer iets frisser. Toch is er ook na het storten van zo’n 1500 kilo vuil nog flink wat werk.

Nu bijna alles schoon is, begint het echte klussen. We richten ons op dit moment vooral op de punten die Bouw- en Woningtoezicht aandroeg bij de inspectie.

Met name de brandveiligheid is een heikel punt, wat veel tijd en geld zal kosten. De plafonds moeten worden vernieuwd, nooduitgangen gemaakt en brandgevaarlijk hout verwijderd. Gisteren en vandaag zijn we dus bezig geweest met het verwijderen van houten latten en het wegkrabben van het ranzige behang.

Om ervoor te zorgen dat De Valreep is afgeschermd van het ‘bouwterrein’ (een zandvlakte) is een houten afscheiding gebouwd. De gigantische hoeveelheid latten die van het plafond kwamen zijn voor de afscheiding hergebruikt om een artistieke poort te bouwen.

Daarnaast is vandaag eindelijk de Dixi gearriveerd. In combinatie met de tentjes waarin wordt geslapen wordt een beetje een festivalgevoel opgewekt.

Ten slotte hadden we vandaag een koffietafel bij de ingang om buurtbewoners te informeren en te laten zien dat van gevaarlijke situaties geen sprake is. Ook morgen zijn we er weer van 16.30 tot 18.30.

Meer foto’s op onze flickr account: www.flickr.com/valreep

Advertisements

Comments are closed.