Dag 2 – aan aandacht geen gebrek

Men is al vroeg aan het werk, de zon schijnt en dat motiveert om buiten op te ruimen. Schoenen kunnen vandaag (hopelijk) droog blijven, de plassen drogen aardig op. Er heerst wederom een gezellige sfeer, men loopt af en aan met emmers, kruiwagens en kopjes koffie.

Aan aandacht geen gebrek vandaag. Naast de klussers is er bezoek van buurtbewoners, AT5, politici, Het Parool en Bouw- en Woningtoezicht.

Er vond een gesprek plaats met portefeuillehouder Thijs Reuten en projectleider Eric van der Putten op het stadsdeelkantoor. Er werd uitgelegd wat de plannen zijn met het Dierenasiel, dat we voor de buurt en de stad een vrijzinnige, niet commerciële en ongesubsidieerde plek willen opbouwen. Eerst willen we het pand opknappen, later – als de plek verder ontwikkeld is – misschien huren of kopen.

Maar hoe dan ook moet het pand nu worden gebruikt omdat het anders zonde is van de ruimte en het gebouw langzaam wegrot.

De wethouder maakte zich vooral zorgen over de veiligheid in verband met het bouwverkeer. Een voorstel van onze kant om hier gezamenlijk naar te kijken om oplossingen voor te vinden vonden de heren wat voorbarig. Eerst gaan ze in beraad, daarna horen we meer.

Ondertussen gaan de werkzaamheden door. Bijna alle ruimtes zijn nu troepvrij.

We werden verrast door een bezoek van Bouw- en Woningtoezicht. Na een uitgebreide inspectie is de voorlopige conclusie dat het pand onbewoonbaar is maar dat we het wel kunnen opknappen. Mooi, want daar waren we toch al mee bezig.

Advertisements

Comments are closed.